NYDIG Custodies meer dan $1 miljard in Bitcoin en Cryptocurrency

New York Digital Investment Group zorgt voor $115 miljoen in Bitcoin voor het moederbedrijf Stone Ridge en nog veel meer voor andere investeerders.

New York Digital Investment Group (NYDIG), een crypto-gerichte dochteronderneming van Stone Ridge, onthulde vandaag dat het momenteel ongeveer $114 miljoen in Bitcoin (BTC) bewaart voor zijn moedermaatschappij, volgens een aankondiging.

Stone Ridge besloot de 10.000 Bitcoin te kopen als onderdeel van haar treasury reserve strategie. Het koos ervoor om deze fondsen in bewaring te nemen bij zijn eigen spinoffbedrijf NYDIG – dat nu uit de stealth-modus is gekomen.

“We begonnen NYDIG in 2017 omdat Bitcoin een versneller is voor de Stone Ridge missie van Financial Security for All. Ik zie Bitcoin als een grenskenmerk, die de kracht voorgoed verenigt. Bitcoin kan wereldwijde burgers die kiezen voor een mooiere, en eerlijkere, financiële toekomst voortstuwen”, zegt Ross Stevens, oprichter van Stone Ridge en uitvoerend voorzitter van NYDIG, en voegt eraan toe dat de 10.000 BTC “het belangrijkste onderdeel van onze schatkist zijn”.

De $125 miljoen die het namens de Rand van de Steen verzorgt is enkel een deel van meer dan $1 miljard waarde van digitale activa NYDIG houdt voor zijn clià “nten.

Volgens Forbes zijn twee van de grootste fondsen in het bezit van NYDIG het Institutional Bitcoin Fund LP ($190 miljoen) en Bitcoin Yield Enhancement Fund LP ($140 miljoen). Het bedrijf verklaarde ook dat in de afgelopen 10 maanden het aantal klanten verviervoudigd is.

Square investeert $50 miljoen in Bitcoin

Betalingsbedrijf Square heeft 50 miljoen dollar geïnvesteerd in Bitcoin, volgens een aankondiging vandaag. Het heeft 4.709 Bitcoin gekocht, met één procent van de activa van het bedrijf.

De aankondiging komt op de hielen van NYDIG die nog eens $50 miljoen aan groeigoedfinanciering van diverse financià “le dienstenbedrijven opheft.

“Als Bitcoin-transitie naar een overwegend institutioneel eigendom is NYDIG beter dan ooit in staat om de toonaangevende leverancier van Bitcoin-oplossingen voor bedrijven, instellingen en banken te zijn,” zei Robert Gutmann, mede-oprichter en CEO van NYDIG, en voegde eraan toe dat het bedrijf “de vraag naar onze volledige suite van corporate treasury- en beleggingsoplossingen ziet versnellen”.

Maar Bitcoin wordt een overwegend institutioneel eigendom – is dat de toekomst waar Bitcoiners lang op gehoopt heeft?

NYDIG Custodies meer dan $1 miljard in Bitcoin en Cryptocurrency
Scroll to top