30 Sep

Ny Bitcoin-fidus bruger Michael D. Higgins i falsk påtegning

Bitcoin er stigende og vinder enorm popularitet i disse dage, og selv de største Bitcoin-skeptikere kan ikke bestride denne kendsgerning. Faktisk fik Kraken netop tilladelse til at åbne den første Bitcoin Bank i verden, og mange investorer søger at diversificere deres portefølje, da de mener, at virtuelle valutaer er fremtiden for den globale økonomi.

Denne kendsgerning har ikke undgået opmærksomheden fra svindlere, der piggybacker på Bitcoins popularitet og den massive medieeksponering, den konstant modtager. Denne gang bruger de navnet og omdømmet til Irlands præsident Michael D. Higgins til at fremme en hurtig-rig-hurtig ordning ved navn Bitcoin Era.

Hvem er ansvarlig for dette?

Hjernen bag denne ordning er tilknyttede netværk, der har indgået et samarbejde med uetiske CFD-mæglere (kontrakt for forskel). Disse mæglere er i de fleste tilfælde uregulerede; og vil gøre deres yderste for at få så mange penge ud af deres ofre på den hurtigst mulige måde. Dette skyldes, at ofrenes tab er mæglernes fortjeneste, og det er her interessekonflikten bliver utålelig.

Hvad er en Bitcoin-handelsrobot?

De fleste af disse ordninger videregives som automatiserede handelssystemer, der fungerer uafhængigt og genererer overskud på autopilot.

I de fleste tilfælde vil seere endda høre alle slags høje fortællinger om at tilhøre en eksklusiv klub af nye Bitcoin Millionaires, der havde fremsynet til at investere og nu er økonomisk uafhængige. I virkeligheden, når ofrene tilmelder sig, tilmelder de sig normalt til offshore-mæglere, og i mange tilfælde er der slet ingen software.

Falske berømthedspåtegninger – Intet nyt!

Der er en meget lang og fremtrædende liste over berømtheder, politikere og højt profilerede offentlige personer, der konstant bruges til at promovere kryptosvindel. Nogle af disse navne inkluderer f.eks. Elon Musk, Richard Branson, Harry og Meghan, Martin Lewis, medlemmer af Dragon’s Den-rollebesætningen, Gordon Ramsay, samt politikere som Jacinda Ardern og Cyril Ramaphosa.

Et dystre udsigter for fremtiden

Folk har tendens til at tro berømtheder, fordi det er let at forholde sig til dem på et personligt grundlag. Dette er også grunden til, at du vil se Daniel Craig sælge Omega ure eller George Clooney sælge Nespresso kaffetabletter. Men når svindlere begynder at bruge berømtheder til agn for ofre, mister mange mennesker penge, og i mange tilfælde er disse mennesker tilbageholdende og sønderknuste.

Sådan undgår du fidus

Først og fremmest forsker du! Oplysningerne er derude, du skal bare gå ud og finde dem. For det andet skal du altid konsultere en ven eller en slægtning før investering. I de fleste tilfælde vil du modtage et ærligt svar, der hjælper dig med at træffe en informeret beslutning.

Endelig, prøv at huske, at hvis det lyder for godt at være sandt, er det normalt. Så hvis du begynder at se oppustede bankkonti eller overdrevne krav om nemme penge, skal du trykke på spring-knappen og gå videre til noget andet, før du ender med en tom tegnebog og en voldsom dosis sorg.