28 Oct

Interlay för att ta Tokenized Bitcoin till Polkadot via PolkaBTC 2021

En tokeniserad BTC som kommer till Polkadot eftersom den är integrerad med blockchain genom en kedjebrygga till Bitcoin som kommer att gå live under första kvartalet 2021. Det skulle göra det möjligt för användare att transakera BTC som PolkaBTC på olika plattformar som faller under paraplyet för decentraliserad finansiering ( DeFi).

Interlay står bakom utvecklingen av PolkaBTC, som stöds av Parity Technologies och finansieras av Web3 Foundation. Integration syftar till att påskynda Polkadots unga DeFi-ekosystem.

Vid överföring av en tokeniserad BTC (som BitGos WBTC) från sin ursprungliga blockchain deklareras en kopia av den underliggande token, där verklig BTC låses. Och dessa kopior av BTC bränns när en användare byter tillbaka till Bitcoin blockchain.

Tvärtom skulle PolkaBTC märkas i förhållandet 1: 1 och stöds i många decentraliserade börser, utlåningsprotokoll och stablecoins.

Dessutom avslöjade Interlay att ekosystemets tillståndlösa och pålitliga natur gör att användarna har mer kontroll över sina pengar eftersom dess fungerande infrastruktur inte inkluderar någon central eller övervakande sektor.

BTC-Parachain drivs sedan starten av flera noder runt om i världen, inklusive medlemmar i samhället och olika företag, som en decentraliserad plattform.

För att använda PolkaBTC i decentraliserade appar måste du ha några DOT (Polkadots inbyggda token) som säkerhet för att prägla PolkaBTC. Tre saker du måste prägla är BTC-plånbok, Polkadots Wallet och några DOT. Interlay uppgav:

”Om ett valv inte fungerar bra, kommer du att få ersättning från valvets säkerhet och kommer att göra en mycket lönsam handel mellan BTC och DOT. Vid lanseringen kommer säkerheter att läggas ner i DOT. På mitten / lång sikt kan detta utvidgas till stablecoins eller token-set för att förbättra stabiliteten. ”

Om man vill lösa in PolkaBTC motsvarande en hel bitcoin, måste han först bränna tokens på BTC-Parachain. Interlay lagt till,

“PolkaBTC kan vara kvar på Polkadot på obestämd tid (inget utgångsdatum) och kan lösas in för BTC när som helst.”

Det första Alpha-testnätet kommer att hållas nästa månad för PolkaBTC, och Beta tesnet förväntas i januari 2021 och lanseringen av mainnet planeras under första kvartalet 2021.

Projekten baserade på Polkadot skulle också integreras med PolkaBTC. Några av dem inkluderar Moonbeam, Equilibrium och Polkaswap.