26 Jan

Firo on viimeisin todistettu kolikko, joka kärsi 51%

Firo on viimeisin todistettu kolikko, joka kärsi 51%: n hyökkäyksestä. 306 lohkoa rullattu takaisin

Tietosuojaan keskittynyt digitaalinen valuutta, Firo, joka tunnettiin aiemmin nimellä Zcoin, kärsi 51 prosentin hyökkäyksestä 20. tammikuuta alkuaikoina. Twitterissä Firon takana oleva tiimi Bitcoin Code ilmoitti kauppiaille hyökkäyksestä ja pyysi käyttäjiä olemaan tekemättä tapahtumia ennen kuin verkko palaa normaaliin tilaan.

Samanaikaisesti Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao (CZ) totesi, että hyökkäyksen takana oleva kaivosmies vei takaisin 306 lohkoa, jotka pysäyttivät ketjutapahtumat tuolloin:

XZC (FIRO) 51%: n hyökkäys, 306 lohkoa palasi takaisin, 2021-01-18 17:24:20 (UTC). Toinen sotkuinen tilanne.

– CZ 🔶 Binance (@cz_binance) 20. tammikuuta 2021

Firo-tiimi lisäsi edelleen:

Lähetämme päivitykset, kun niitä on. Huomaa, että tämä ei ole koodausvirhe, vaan PoW: n luonne.

Firo-projekti on ProF-of-Work (PoW) -lohkoketju, ja tällaiset projektit ovat yleensä alttiita 51%: n uudelleenorganisoinnille, varsinkin kun kyseessä on pieni tai keskisuuri protokolla.

Aikaisemmin hyökättiin PoW-lohkoketjuihin, kuten Ethereum Classic, mikä johti yli 7000 lohkon uudelleenjärjestelyyn, mikä vastasi noin kahta päivää kaivostoimintaa. Muut PoW-ketjut, kuten BCHA ja Grin – joka on myös yksityisyyden kolikko – kärsivät myös 51%: n hyökkäyksistä.

Firon perustaja ja projektinhoitaja Reuben Yap sanoi raportissa, että hyökkäys lopetettiin.

Yap paljasti, että Firo työskenteli edelleen vaihtoon ratkaisemaan asian

Vaihto on tappiollista, koska hyökkääjä oli tallettanut varoja, jotka on nyt käännetty 51%: n hyökkäyksen takia … Sen perusteella, mitä tiedämme tällä hetkellä, sekä Binance että Indodax vaikuttivat.

Firo on tiettävästi tutkimassa hyökkäyksen motiiveja, koska ne suhtautuvat epäilevästi tapahtuman ajoitukseen, joka tapahtui, kun he olivat lähellä ketjulukkojen käyttöönottoa. Firo-tiimin mukaan lohkoketjussa olevaa ominaisuutta nimeltä Chainlocks, joka lievittää tällaisia ​​hyökkäyksiä, testattiin Firon testiverkossa ja se oli ilmeisesti “viikkojen päässä asennuksesta”.